Claudiu Manda, despre generalul SRI Dumitru Dumbrava: "Sustine ca nu a incercat sa influenteze vreo decizie a judecatorilor sau procurorilor"
Foto: www.agerpres.ro

Claudiu Manda, despre generalul SRI Dumitru Dumbrava: "Sustine ca nu a incercat sa influenteze vreo decizie a judecatorilor sau procurorilor"

7 știri, 52

Presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, Claudiu Manda, a afirmat ca generalul SRI Dumitru Dumbrava sustine ca desi a fost la diferite instante, nu a incercat sa influenteze decizia judecatorilor sau procurorilor.

"A fost intrebat daca e adevarat ca a fost vazut la Curtea de Apel Bucuresti, la ICCJ, la Tribunalul Militar, la Parchetul Militar, la unitatile de parchet. Raspunsul a fost 'da', a participat, dar niciodata, asa spune domnul Dumbrava, nu a incercat sa influenteze vreo decizie a judecatorului sau a procurorului in vreun caz", a declarat Manda miercuri dupa ce generalului SRI Dumitru Dumbrava a fost audiat de Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI.

Audierea a vizat perioada cand Dragomir a ocupat functia de sef al Directiei juridice din SRI.

Referindu-se la ceea ce facea Dragomir la instantele respective, Manda a spus: "A dat o serie de exemple, fie sa emita un punct de vedere juridic daca a fost intrebat, fie sa vada juristii pe care ii avea in subordine si care sustineau in instanta elemente care sunt de competenta SRI. A spus ca doar cand i s-a solicitat un punct de vedere juridic, atunci a exprimat o opinie. (...) A mai spus ca a interactionat cu procurori, judecatori din zona de drepturi si libertati, mai ales acolo unde SRI avea aceasta atributie de eliberare a mandatelor pe siguranta nationala".

Manda a mai mentionat...

    Citește pe bzi.ro