Claudiu Manda: După Paște, vom mergem la unitățile SRI în control
Foto: adevarul.ro

Claudiu Manda: După Paște, vom mergem la unitățile SRI în control

6 știri, 40

"Am hotărât la nivelul comisiei să solicităm de la SRI toate documentele secrete care au stat la baza redactării acestui protocol (...) Hotărârile CSAT sau alte documente secrete pe care nu le avem, vom solicita SRI să ni le pună la dispoziție pentru a vedea dacă acest protocol s-a făcut în temeiul acelor hotărâri CSAT secrete sau alte documente pe care le invocă în preambul protocolul", a explicat senatorul PSD Claudiu Manda, citat de News.ro.

El a mai spus că membrii comisiei vor efectua după Paști controale la unitățile SRI pentru a înțelege ce presupunea cooperarea sau colaborarea Serviciului cu alte instituții.

„După ce va trece sărbătoarea de Paști să mergem la unitățile SRI în control, la unitățile care aveau ofițeri în subordine și aveau relația asta de cooperare, echipe comune sau echipe mixte, să înțelegem concret ce presupunea această cooperare sau colaborare. Am văzut câteva explicații în spațiul public, dar credem că este important să avem în fața comisiei declarațiile persoanelor din conducerea acelor unități, eventual și a ofițerilor, fără să periclităm operațiuni derulate", a continuat el.

Serviciul Român de Informații (SRI) a publicat, vineri, protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009. Protocolul a fost semnat în februarie 2009 de procurorul general Tiberiu Nițu și prim-adjunctul SRI Florian Coldea și a înlocuit documente sim...

    Citește pe romaniatv.net