Cluburile sportive studențești trec în subordinea instituțiilor de învățământ superior2Foto© bzi.ro

Cluburile sportive studențești trec în subordinea instituțiilor de învățământ superior

, 4 știri, 8 vizualizări

Potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN), decizia vizează descentralizarea activității celor 30 de cluburi sportive studențești existente și a fost aprobată în ședința de Guvern de marți, prin modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației Naționale.

"Precizăm că această reglementare are ca temei Legea nr. 104/2019 pentru modificarea și completarea articolului 223 din Legea educației naționale nr. 1/2011, care oferă universităților posibilitatea de a prelua cluburile sportive universitare. Anterior acestei modificări, cluburile sportive studențești funcționau în subordinea MEN", scrie în comunicatul Ministerului Educației.

Hotărârea stabilește și forma de conducere a acestor cluburi. Astfel, directorul, care va avea și calitatea de ordonator terțiar de credite, va fi numit de rector, în urma promovării concursului organizat de instituțiile de învățământ superior de stat, în maximum 3 luni de la data intrării în vigoare a actului normativ adoptat marți. Numirea și eliberarea din funcție a directorului se fac prin decizie a rectorului instituției de învățământ superior de stat, în condițiile legii.