Cluj-Napoca introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public3Foto© business24.ro

Cluj-Napoca introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public

, 5 știri, 15 vizualizări

Potrivit unui comunicat al BCR, soluția de plată cu carduri contactless Mastercard și Visa, emise oriunde în lume, va fi disponibilă începând cu luna iulie în toate mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca (CTP).

'Pe lângă celelalte forme de achiziționare a titlurilor de călătorie disponibile în acest moment, de la TVM-urile din cadrul sistemului de ticketing, prin SMS, mobilpay wallet, 24pay, precum și de la chioșcurile de bilete, soluția de plată contactless a călătoriilor direct în mijlocul de transport va avea un impact pozitiv, mai ales în zona metropolitană a municipiului Cluj-Napoca. Totodată, prin această metodă de achiziționare a biletelor, CTP urmărește reducerea numărului de călători frauduloși', a declarat Liviu Neag, directorul general al CTP.

Conform comunicatului, orice posesor de card bancar cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din străinătate, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria în Cluj-Napoca, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport ale CTP, în mediu deplin securizat.