Clujul va avea metrou și tren metropolitan2Foto© rfi.ro

Clujul va avea metrou și tren metropolitan

, 5 știri, 133 vizualizări

Primarul Emil Boc a semnat, joi, la Primăria Cluj-Napoca, contractul pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru metroul și trenul metropolitan de la Cluj-Napoca, în valoare de 35,9 milioane lei, transmite corespondentul Mediafax.

„Am semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru metrou și trenul metropolitan, valoarea acestuia fiind de 35,9 de milioane de lei (7,4 milioane de euro). După parcurgerea acesteia va urma etapa finală, și anume licitația pentru proiectarea și executarea metroului și trenului metropolitan. Este cel mai important proiect de mobilitate din istoria Clujului, care urmărește dezvoltarea zonei metropolitane Cluj. Este un proiect despre viitorul Clujului. La starea de congestie a Clujului, metroul este soluția”, a spus Boc.

Edilul Clujului a explicat că metroul are două etape de implementare, va porni din comuna Florești, va trece pe lângă viitorul Spital Regional de Urgență și va străbate municipiul Cluj-Napoca.