CNAIR a anunțat că Porr Construct va proiecta și executa lotul 4 al autostrăzii Pitești-Sibiu3Foto© puterea.ro

CNAIR a anunțat că Porr Construct va proiecta și executa lotul 4 al autostrăzii Pitești-Sibiu

, 7 știri, 79 vizualizări

„Avansăm pe A1 Sibiu-Pitești! A fost anunțat câștigătorul Este o secțiune dificilă cu o lungime de aproximativ 10 km, dintre care un tunel de 1,3 km, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri și 3 pasaje.Constructorul desemnat este aceeași firmă austriacă de pe lotul 1, Sibiu-Boița, unde lucrările merg bine și sunt în termen, cu intenție de finalizare la sfârșitul lui 2022.Îmi doresc să avem utilaje în teren cât de curând pe lotul 4 și să nu mai existe contestații pentru această licitație, și așa întârziată din această cauză”, a scris Drulă pe Facebook.

La jumătatea lunii februarie, CNAIR a primit și 11 oferte de la firme și asocieri de constructori din Europa, China și Turcia au fost depuse la licitația de circa 1 miliard de euro pentru Secțiunea 2 Boița – Cornetu, parte din autostrada A1 Sibiu – Pitești, de 31,33 km lungime.

Tronsonul presupune execuția a 7 tuneluri cu o lungime de circa 4,9 km în total, 27 de viaducte, 22 de poduri, un ecoduct și câteva sute de lucrări de consolidare și susținere versanți. Cinci asocieri din Turcia, o asociere Chinezo-Turcă, o asociere Chinezo-Română, dar și mai multe firme din Italia, Spania sau Grecia se numără printre ofertanți.