CNAS a finalizat negocierile pentru tratamentul fără interferon pentru hepatita C
Foto: www.mediafax.ro

CNAS a finalizat negocierile pentru tratamentul fără interferon pentru hepatita C

5 știri, 8

„Negocierile CNAS cu deținătorii de autorizații de punere pe piață a tratamentelor fără interferon în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C s-au finalizat cu succes. În zilele următoare, cei trei deținători de autorizații de punere pe piață cu care s-au purtat negocierile urmează să depună la sediul instituției documentația necesară pentru încheierea propriu-zisă a contractelor”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Potrivit sursie citate, noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C va ținti un număr de 13.000 pacienți eligibili, din care: 12.100 pacienți cu fibroză F1, F2, F3 și F4 (ciroză compensată); 750 pacienți cu fibroză F4 și ciroză decompensată; 100 pacienți cu insuficiență renală cronică aflați în dializă, indiferent de gradul de fibroză; 50 pacienți cu transplant hepatic și de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză.

„Odată cu creșterea numărului de pacienți eligibili față de precedentele etape de tratament fără interferon, vor fi desemnate și două noi centre (Pitești și Bacău) în care se vor putea iniția și monitoriza aceste tratamente de medici cu experiență în domeniu, ridicând la 13 numărul total al acestor centre.

În etapa viitoare vor fi disponibile trei scheme de tratament care vor putea oferi o soluție personalizată pentru fiecare pacient. Schema de tra...

    Citește pe mediafax.ro