CNN: Distrugeri majore în urma atacurilor din Siria, deși Damascul susține contrariul
Foto: www.puterea.ro

CNN: Distrugeri majore în urma atacurilor din Siria, deși Damascul susține contrariul

6 știri, 92

Cele trei ținte lovite au fost: un centru de cercetare din Damasc despre care se crede că ar avea legătură cu producția de arme chimice și biologice, un depozit de arme chimice la vest de Homs și un depozit de echipamente pentru atmele chimice și un important centru de comandă tot de lângă Homs.

După ce Departamentul american al Apărării a făcut publică o hartă care reprezintă cele trei ținte ale atacurilor aeriene din Siria, CNN a transmis-o către două firme specializate în imagini prin satelit, DigitalGlobe și Planet.com.

Imaginile astfel obținute arată că pagubele produse celor trei obiective care aveau legătură cu programul sirian privind armele chimice au fost extinse, indică CNN, reamintind că teritoriul sirian a fost vizat de 105 rachete.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White a declarat că atacurile aeriene au lovit "cu succes" fiecare țintă. Rusia a susținut însă că apărarea aeriană siriană a interceptat 71 din 103 rachete de croazieră. De altfel, și imagini difuzate de Departamentul america al Apărării indică daune produse țintelor d epe teritoriul sirian.

În cazul obiectivelor militare din Homs, televiziunea siriană de stat a indicat că rachetele au fost interceptate și nu au provocat pagube.

Imaginile prin satelit de la par să indice însă daune semnificative, scrie CNN, prezentând imagini anterioare atacului și imagini actuale.

O altă țintă a atacurilor...

    Citește pe money.ro