Coaliția internațională recunoaște că a provocat moartea a peste 1.300 de civili în raiduri aeriene în Irak și Siria© libertatea.ro

Coaliția internațională recunoaște că a provocat moartea a peste 1.300 de civili în raiduri aeriene în Irak și Siria

, 4 știri, 51 vizualizări

Coaliția condusă de SUA a anunțat că a ucis neintenționat peste 1.300 de civili în lupta sa împotriva grupării teroriste Stat Islamic din 2014 și până în prezent. Reprezentanții coaliției au anunțat că a lansat 34.502 de lovituri aeriene în ultimii cinci ani în timpul luptei sale cu ISIS. Potrivit acestora, în timpul atacurilor au fost 1302 civili.

Totuși, un grup de monitorizare din Regatul Unit spune că numărul real al victimelor civile este de aproape 13.000. Cea mai recentă cifră transmisă de coaliție este puțin mai mare decât cea prezentată în urmă cu opt luni – 1.100 de civili. Aceștia adaugă și că încă evaluează decesul a 111 de persoane.

Luna trecută, o anchetă a activiștilor a concluzionat că peste 1.600 de civili au fost uciși în atacurile coaliției doar în orașul sirian Rakka, în cele cinci luni în care s-a încercat recucerirea orașului din mâinile ISIS.