Cod galben de intensificări ale vântului în cinci județe, în următoarele ore2Foto© romaniatv.net

Cod galben de intensificări ale vântului în cinci județe, în următoarele ore

, 6 știri, 65 vizualizări

ANM a anunțat că trei județe vor fi afectate de acest cod galben, respectiv Județul Brăila, Județul Ialomița, Județul Buzău: zona joasă.

Se vor semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55 - 70 km/h.

Meteorologii, însă, anunță vreme frumoasă în următoarele zile. Temperaturile vor vor ajunge până la 23 de grade. De miercuri vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în sudul și estul țării și apropiată de normalul termic în rest. În regiunile vestice, nordice și centrale cerul va fi mai mult noros și va ploua, în general moderat cantitativ - în Maramureș și nordul Carpaților Orientali și pe arii mai restrânse și slab în Crișana, Transilvania și Moldova.

La altitudini mari, mai ales în Carpații Orientali, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, iar ploile vor fi posibile doar izolat. Vântul va avea intensificări temporare la munte, unde pe creste, rafalele vor depăși 70...80 km/h, dar pe suprafețe mici și la cote mai reduse, ziua, și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 18 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade.