Cod galben de vijelii, averse torențiale și grindină în 32 de județe, până joi dimineața6Foto© agerpres.ro

Cod galben de vijelii, averse torențiale și grindină în 32 de județe, până joi dimineața

, 38 știri, 7 vizualizări

Un număr de 32 de județe intră miercuri la ora 12:00 sub Cod galben de averse torențiale și vijelii, potrivit unei atenționări emise de Administrația Națională de Meteorologie, care va fi valabilă până joi dimineața la ora 10:00.

În prima parte a intervalului, până miercuri seara la ora 22:00, zonele afectate de instabilitate atmosferică sunt Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj urmând ca, până joi dimineața vremea rea să se extindă în majoritatea regiunilor (Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, sudul Banatului, vestul și sudul Olteniei, zona de munte).

În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în vestul și nord-vestul țării, apoi și în centrul, nordul și sud-vestul teritoriului. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 - 70 km/h, iar temporar peste 80 - 90 km/h, mai ales în sudul și vestul Olteniei, Transilvania și, posibil, în nordul Moldovei. Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.