Codrin Stefanescu cere desecretizarea tuturor protocoalelor SRI: "Este absolut obligatorie"
Foto: www.bzi.ro

Codrin Stefanescu cere desecretizarea tuturor protocoalelor SRI: "Este absolut obligatorie"

9 știri, 10

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, iese la rampa in scandalul momentului si cere desecretizarea tuturor protocoalelor incheiate de SRI cu institutiile statului.

"Este absolut obligatorie desecretizarea tuturor protocoalelor incheiate de SRI cu institutiile statului. De altfel, de ceva vreme, PSD solicita public acest lucru, intrucat sustinem ca este imperios necesar aflarea continutului acestor protocoale. Pentru ca secretizarea lor nu deriva din imperativul aplicarii legii specifice a informatiilor clasificate, si cu atat mai mult cu cat, de la o zi la alta aflam cum numarul protocoalelor creste, astfel incat a ajuns sa depaseasca cu mult cifra de 100.

Ceea ce este absolut halucinant. Si, pe langa faptul ca documentele trebuie facute publice, trebuie inteles totodata si ca ele, prin incalcarea in mod repetat si constient a tuturor legilor in vigoare, sunt caduce si nu pot exista. De aceea, toate aceste colaborari sau "cooperari", cum le numea Codruta Kovesi, trebuie suspendate imediat, iar efectul lor trebuie anulat", a afirmat Stefanescu.

    Citește pe bzi.ro