Codruța Kovesi: Statul trebuie să primească 1 miliard de euro doar din investigațiile DNA

Codruța Kovesi: Statul trebuie să primească 1 miliard de euro doar din investigațiile DNA

22 știri, 47

Ea a participat la o conferință privind recuperarea prejudiciilor produse în dosare în care s-au pronunțat hotărâri definitive.

Șefa DNA este de părere că, dacă banii nu intră efectiv în bugetul statului, nu este o problemă legată de legislație, ci de modul în care se ține cont de hotărârile judecătorești, care trebuie respectate.

"Am considerat întotdeauna că recuperarea prejudiciului este importantă. Trebuie să avem în vedere specificul investigațiilor DNA, vorbim de fapte de corupție la nivel înalt, persoane cu funcții importante sau averi impresionante. Și așteptările noastre sunt mai mari când vorbim de recuperarea prejudiciului", a spus Kovesi la conferința desfășurată la Centrul de Investigații Media.

Ea a afirmat că datele statistice indică faptul că această prioritate a fost îndeplinită, cel puțin de procurorii DNA.

"Sunt niște cifre relevante. Dacă am depășit etapa identificării bunurilor, am ajuns în etapa confiscării, dar trebuie să ne întrebăm ce se întâmplă cu aceste hotărâri. Noi, ca procurori, ne-am îndeplinit atribuțiile, mai departe este datoria organismelor financiare", a mai spus Kovesi.

Ea a precizat că atunci când se vorbește de indisponibilizarea bunurilor se face referire doar la cele de pe teritoriul României, însă este interesantă tendința infractorilor de a-și deschide conturi în alte țări.

- Dacă ne gândim la imobile care sunt sechestrate în mod c...

    Citește pe stirileprotv.ro


    Laura Codruța Kovesi, 7 luni
    Kovesi: „Statul ar trebui să primească un miliard de euro doar din investigațiile DNA”