Colac de salvare pentru Iran© agerpres.ro

Colac de salvare pentru Iran

, 6 știri, 12 vizualizări

Ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a declarat luni, la sosirea la reuniunea de la Bruxelles a omologilor săi din Uniunea Europeană, că este încă timp pentru salvarea acordului nuclear cu Iranul și că, deși Statele Unite sunt cel mai apropiat aliat al Londrei, există divergențe privind abordarea crizei iraniene, transmite Reuters.

'Iranul este încă la cel puțin un an de a dezvolta o bombă nucleară', le-a spus Hunt jurnaliștilor prezenți la Bruxelles. În opinia ministrului britanic, există încă 'o mică fereastră (de oportunitate) pentru menținerea în viață a acordului, 'chiar dacă 'aceasta se închide într-o oarecare măsură'.

Reuniunea de la Bruxelles va încerca să găsească modalități de a convinge SUA și Iranul să reducă tensiunile dintre ele și să înceapă un dialog, pe fondul temerilor că acordul din 2015 este aproape de a se prăbuși. 'Pe drum spre Bruxelles pentru discuții urgente privind mijloacele de reducere a tensiunilor cu Iranul', a scris el pe Twitter, înaintea sosirii în capitala Belgiei.