Colectarea online a formularului 600 a început magistral: site-ul ANAF a picat
Foto: www.puterea.ro

Colectarea online a formularului 600 a început magistral: site-ul ANAF a picat

26 știri, 42

Site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a picat în ziua de luni, 22 ianuarie, dând peste cap intențiile celor care și-au pus speranța să evite cozile de la ghișee pentru a depune formularul 600 prin intermediul Spațiului Privat Virtual. Până pe 31 ianuarie, Fiscul se așteaptă ca în jur de 210.000 de contribuabili persoane fizice să completeze și să depună respectivul document ce reprezintă „Declarația privind venitul asupra căruia se datorează contribuția de asigurări sociale și cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate”.

Ca să evite înghesuiala de la sediile ANAF, reprezentanții Fiscului au făcut posibil ca începând din data de 15 ianuarie 2018, formularul 600 să poată fi transmis și în format electronic „La nivelul ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală – n. red.) au fost dispuse toate măsurile organizatorice necesare în vederea asigurării realizării procesului de depunere și prelucrare facilă și rapidă a formularului 600.

În acest sens, contribuabilii au la dispoziție și posibilitatea transmiterii acestui formular fără a se deplasa la sediile ANAF, prin poștă, cu confirmare de primire, urmând ca, începând din data de 15 ianuarie 2018, formularul 600 să poată fi transmis și în format electronic, de pe portalul www.anaf.ro”, a informat Agenția Națională de Admin...

    Citește pe cotidianul.ro