#Colectiv Ministrul Sănătății: Avem tot 23 de paturi destinate celor cu arsuri2Foto© libertatea.ro

#Colectiv Ministrul Sănătății: Avem tot 23 de paturi destinate celor cu arsuri

, 12 știri, 23 vizualizări

„Astăzi se împlinesc 5 ani de la tragedia Colectiv. În fiecare an, la această dată, gândul nostru se îndreaptă la tinerii care și-au pierdut viața în acel cumplit accident, către familiile îndoliate ale acestora, dar și către cei care au supraviețuit”, a afirmat Nelu Tătaru, într-un mesaj în contextul împlinirii a 5 ani de la tragedia din Clubul Colectiv, potrivit Agerpres.

După 5 ani, lucrurile pentru tratarea «marelui ars» în sistemul sanitar s-au schimbat, dar mult prea lent. S-a modificat legislația pentru reducerea și optimizarea timpilor de transfer în străinătate al persoanelor cu arsuri grave pentru care nu se găsește loc în unitățile sanitare din țară și au fost trimiși la specializare medici și cadre medicale în clinici din afara țării. Printr-un program al Băncii Mondiale, 6 secții din spitalele din țară au fost dotate cu echipamente medicale necesare în valoare de peste 33 milioane de euro.

Nelu Tătaru, ministrul sănătății:El a spus că „încă suntem” în etapa în care se adaptează infrastructura pentru tratarea „marelui ars” în țară.