Comisia Europeană anunță 38 de noi proceduri de infringement deschise împotriva României© businessmagazin.ro

Comisia Europeană anunță 38 de noi proceduri de infringement deschise împotriva României

, 6 știri, 68 vizualizări

Deși numărul de cazuri deschise de constatare a neîndeplinirii obligațiilor a rămas stabil în ultimul an, numărul de noi cazuri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor a crescut cu peste 20 % față de anul precedent. Luxemburg, Estonia și Lituania au înregistrat cele mai puține cazuri noi de transpunere incorectă sau de aplicare incorectă a legislației UE în 2019, în timp ce Spania, Italia și Grecia au înregistrat cele mai multe cazuri, conform CE.

„Unele dintre principalele domenii de politică vizate au fost mediul, piața internă, industria, antreprenoriatul și IMM-urile, precum și transportul și mobilitatea. Împreună, aceste domenii au reprezentat jumătate din numărul total de cazuri. De exemplu, Comisia a luat măsuri împotriva a trei state membre pentru poluarea excesivă a aerului și împotriva a cinci state membre care nu au asigurat accesul în condiții echivalente pentru utilizatorii cu handicap la numărul european unic pentru apeluri de urgență 112”, conform CE.

Potrivit sursei citate, în 2019, mai mult de jumătate din procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor au fost legate de transpunerea tardivă a directivelor, deși numărul acestora a scăzut ușor (de la 419 de cazuri în 2018 la 406 în 2019). În comparație, cel mai mare număr de noi cazuri de transpunere tardivă din ultimii cinci ani a fost înregistrat în 2016 (847 cazuri).