Comisia Europeană își propune să elimine complet gazele cu efect de seră până în 20502Foto© euractiv.ro

Comisia Europeană își propune să elimine complet gazele cu efect de seră până în 2050

, 7 știri, 24 vizualizări

Președintele Comisiei Europene,Ursula von der Leyen,a prezentat, miercuri, Parlamentului European, „Pactul ecologic european”, un plan prin care propune statelor membre UE să elimine emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050 iar Europa să devină un continent neutru din punct de vedere climatic.

Pactul ecologic european acoperă toate sectoarele economiei, în special transporturile, energia, agricultura, clădirile și sectoarele industriale, de exemplu cele ale siderurgiei, cimentului, TIC, textilelor și produselor chimice.

Pentru a deveni, până în 2050, primul continent neutru din punct de vedere climatic, Comisia va prezenta, în termen de 100 de zile de la preluarea mandatului, primul „act legislativ european privind clima”. Pentru a atinge obiectivele în materie de climă și mediu, Comisia va prezenta, de asemenea, Strategia privind biodiversitatea pentru 2030, noul Plan de acțiune privind strategia industrială și economia circulară, Strategia „de la fermă la consumator” pentru o alimentație durabilă și propuneri pentru o Europă lipsită de poluare.