Comisia Europeană va discuta cu membrele Uniunii despre eventuale controale la frontiere. Cum schimbă coronavirusul regulile jocului3Foto© agerpres.ro

Comisia Europeană va discuta cu membrele Uniunii despre eventuale controale la frontiere. Cum schimbă coronavirusul regulile jocului

, 7 știri, 67 vizualizări

Comisia Europeană (CE) și statele membre UE vor aborda modalitățile de acțiune coordonată în eventualitatea unor măsuri la frontierele din interiorul Uniunii Europene din cauza coronavirusului COVID-19, dar orice decizie de acest fel a unui stat membru va trebui notificată cu cel puțin patru săptămâni înainte, a declarat marți purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinanț.

''Nu am primit nicio notificare despre intenția de introducere a unor măsuri de control la frontiere determinate de COVID-19, dar dorim să inițiem proactiv o discuție cu statele membre, întrucât situația este una dinamică, ea ar putea evolua și dorim să promovăm o abordare coordonată privind orice măsură, pentru că măsurile sunt mai eficiente dacă sunt luate în coordonare, și nu într-un mod fragmentat'', a declarat Dana Spinanț la conferința de presă zilnică a Comisiei Europene.

''Prin urmare vom iniția un schimb de opinii și de informații în legătură cu practicile privind controalele la frontiere, precum și politicile statelor membre privind acordarea vizelor'', a completat Dana Spinanț, fără să detalieze ce înseamnă măsuri de ''control la frontiere''. Corespondentul agenției EFE a inclus în acest termen și posibilitatea ''închiderii'' granițelor.