Comisia Specială: DNA poate înființa servicii
Foto: www.agerpres.ro

Comisia Specială: DNA poate înființa servicii

9 știri, 30

Comisia parlamentară specială pentru legile Justiției a decis, joi, că în cadrul DNA se pot înființa servicii, birouri și alte compartimente de activitate, prin ordin al procurorului-șef, dar cu avizul Secției pentru procurori a CSM.

Parlamentarii din comisie au modificat, în acest sens, legea privind organizarea judiciară, care în prezent prevede că aceste servicii se pot înființa doar prin ordin al procurorului șef. Astfel, 'în cadrul DNA se pot înființa servicii teritoriale, servicii, birouri și alte compartimente de activitate, prin ordin al procurorului șef al acestei direcții, cu avizul Secției pentru procurori a CSM', prevede articolul modificat.

Comisia a mai decis majorarea de la 6 la 8 ani a vechimii în funcție a procurorilor pentru a fi numiți în cadrul DIICOT

"Pentru a fi numiți în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, procurorii trebuie să nu fi fost sancționați disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproșabilă, cu o vechime de cel puțin 8 ani în funcția de procuror sau judecător și să fi fost declarați admiși în urma interviului organizat de comisia constituită în acest scop", prevede textul adoptat.

De asemenea, comisia a introdus două texte noi cu privire la situația procurorului după încetarea activității de la DIICOT. 'La data încetării activității în cadrul DIICOT, procuro...

    Citește pe dcnews.ro