Compania aeriană din România cu cele mai multe zboruri întârziate sau anulate2Foto© economie.hotnews.ro

Compania aeriană din România cu cele mai multe zboruri întârziate sau anulate

, 11 știri, 44 vizualizări

Peste 1.000 de zboruri au fost anulate sau au înregistrat întârzieri în ultimele 9 luni pe aeroporturile din România. Valoarea totală a compensațiilor la care aceștia au dreptul anual, depășește 35-40 milioane de euro, potrivit unei analize realizate de FlightClaim.ro.

Cele mai multe zboruri întârziate sau anulate au fost înregistrate de Tarom, Wizz Air, Ryanair și Blue Air. Destinațiile cele mai afectate sunt Milano, Madrid, Roma, Larnaca și Londra, potrivit analizei. "Lunile cele mai aglomerate sunt august și ianuarie, în privința plângerilor", a explicat consultantul în turism Razvan Pascu.

Cel mult 10% dintre românii aflați în situația unui zbor cu probleme ajung să își ceară drepturile de la companiile aeriene, iar restul de 90% să solicite compensațiile de 250, 400 sau 600 de euro, în funcție de distanța zborului. Între 20 și 50 de cereri de compansare ajung zilnic către firma olandeză cu sediul în România, FlightClaim.ro, iar în perioada de vară aceasta a înregistrat o cerere la fiecare 30 de minute.