Companiile de ridesharing speră la aprobarea ordonanței ce le reglementează activitatea în..15Foto© wall-street.ro

Companiile de ridesharing speră la aprobarea ordonanței ce le reglementează activitatea în..

, 19 știri, 12 vizualizări

Reprezentanții companiilor de ridesharing (Uber, Bolt și Clever) speră ca proiectul de ordonanță de urgență ce reglementează aceste servicii să se afle pe ordinea de zi a Guvernului în ședința de joi și propun ca taximetriștii să aibă acces la platformele de transport alternativ, în timp ce taximetriștii merg pe premisa că acest proiect de act normativ "nu va trece", în caz contrar existând voci care amenință cu greva foamei.

Ministerul Transporturilor (MT) a organizat, luni, ședința publică de dezbatere a proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto (ridesharing), la care au participat zeci de reprezentanți ai taximetriștilor, pe de o parte, și ai companiilor de ridesharing, pe de altă parte.

"Noi ne dorim ca ordonanța de urgență să intre pe ordinea de zi a Guvernului în ședința de joi, pentru că situația din trafic este tot mai gravă de la o zi la alta. Sunt peste 150 de șoferi sancționați, majoritatea dintre ei sunt cu plăcuțele ridicate. Ei au mașinile personale indisponibile în momentul ăsta", a declarat, la sfârșitul dezbaterii, Cătălin Codreanu, președintele Asociației Coaliția pentru Economia Digitală, reprezentantul Uber, Bolt și Clever.