Concerte In memoriam Regele Mihai
Foto: www.cotidianul.ro

Concerte In memoriam Regele Mihai

7 știri, 14

Filarmonica „George Enescu” respectă memoria Majestații Sale Regele Mihai

Pentru a cinsti memoria uriașei personalități a ultimului rege al românilor, Filarmonica „George Enescu” va modifica structura concertelor din 7 și 8 decembrie. Astfel, în prima parte, sub conducerea lui Gabriel Bebeșelea, se va interpreta Concert pentru vioară, violoncel și orchestră de Johannes Brahms, iar în partea a doua, Recviemul de Wolfgang Amadeus Mozart va constitui momentul muzical funebru principal, închinat trecerii la cele veșnice a Regelui Mihai I.

“Da, respectăm memoria Majestatii Sale Regele Mihai, s-a schimbat programul inițial. Am păstrat Concertul de Brahms, e minunat. E o șansă să-i avem soliști pe Mihaela Martin și Marin Cazacu.

Celebra violonistă Mihaela Martin

Cu domnul Cazacu, am o relație de colaborare de lungă durată și e o bucurie să ne reîntâlnim, dar de fapt e prima dată când colaborăm pe scenă. Concertul pentru vioară, violoncel și orchestră de Johannes Brahms e una din lucările mele preferate. E o simfonie orchestrată mai degrabă decât un dublu concert. Orchestra are un rol absolut egal cu cel al soliștilor. Soliștii sunt integrați în orchestră de cele mai multe ori”, mărturisea dirijorul Gabriel Bebeșelea într-un interviu.

Acesta a dirijat, în 30 noiembrie, în onoarea Zilei Nationale, un concert extraordinar, având în program lucrarea enesciană Pastorale-Fantaisie, preze...

    Citește pe cotidianul.ro