Condamnare în familia regală
Foto: www.antena3.ro

Condamnare în familia regală

10 știri, 100

Soțul infantei Cristina, cumnatul regelui Felipe al VI-lea, Inaki Urgandarin, a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare pentru deturnare de fonduri publice.

Condamnare în familia regală a Spaniei. Mai exact, Inaki Urgandarin, soțul Infantei Cristina, a devenit marți primul membru al familiei regale din această țară care va executa o pedeapsă cu închisoarea.

El primise initial o condamnare de 6 ani si 3 luni. Instanța din Palma de Mallorca a decis reducerea pedepsei cu cinci luni, menționând că nu a putut găsi dovezi că Urgandarin a falsificat documente publice, scrie news.ro.

Care sunt acuzațiile aduse

Inaki Urdangarin, un fost mare handbalist în naționala Spaniei, a fost acuzat de deturnarea de fonduri publice de milioane de euro, prin intermediul ONG-ului său. Procesul, care s-a întins pe mai mulți ani, a zguduit Casa Regală și întreaga țară.

Procurorii spun că Urdangarin s-a folosit de legăturile sale cu familia regală pentru a câștiga licitații publice prin intermediul organizației non-guvernamentale Noos Foundation.

    Citește pe cotidianul.ro