Conducerea Parlamentului discută organizarea unei ședințe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România
Foto: www.romaniatv.net

Conducerea Parlamentului discută organizarea unei ședințe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

5 știri, 32

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, vrea organizarea, în 27 martie, a unei ședințe solemne a Parlamentului, la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

"(...) O temă prezentă în agenda mea este organizarea ședinței solemne a Senatului și Camerei Deputaților pentru marcarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, pe 27 martie", a declarat, luni, Tăriceanu.

Întrebat dacă solicitarea PNL privind sesizarea Comisiei de la Veneția cu privire la modificarea legilor Justiției și suspendarea dezbaterilor Comisiei speciale care a modificat aceste legi până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneția va fi discutată în cadrul aceleiași ședințe a Birourilor permanente reunite, Tăriceanu a spus că nu știe.

PNL a trimis săptămâna trecută conducerii Camerei Deputaților o scrisoare prin care solicita sesizarea Comisiei de la Veneția cu privire la modificarea legilor Justiției și suspendarea dezbaterilor Comisiei speciale care a modificat aceste legi până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneția.

"Prin prezenta, grupul parlamentar PNL vă solicită să cereți un punct de vedere din partea Comisiei pentru Democrație de Drept (Comisia de la Veneția) cu privire la modificările propuse privind legea nr. 303/2004, legea 304/2004 și legea 317/2004", se arată în scrisoarea liberalilor.

În urma acestei solicitări, conducerea C...

    Citește pe romaniatv.net