Conducerile curților de apel, în dezacord cu protestul judecătorilor2Foto© agerpres.ro

Conducerile curților de apel, în dezacord cu protestul judecătorilor

, 7 știri, 35 vizualizări

Aproximativ 30 de președinți și vicepreședinți ai curților de apel cer Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să ia măsuri în legătură cu formele radicale de protest ale unor magistrați, susținând că judecătorul Cristi Danileț nu este reprezentativ pentru justiția din România. Duminică, un apel similar a fost semnat de 30 de președinți și vicepreședinți de tribunale. Astăzi, de la ora 18.00, în fața Palatului de Justiție din București este anunțat un nou protest al magistraților, nemulțumiți de refuzul Guvernului de a abroga integral Ordonanța 7.

Într-o scrisoare adresată CSM, președinții și vicepreședinții curților de apel își exprimă dezacordul față de "modalitatea deformată în care, în aceste săptămâni, s-a înțeles de către unii colegi judecători asumarea rolului și locului constituțional și legal al magistratului, prin respingerea oricărui dialog cu celelalte puteri, prin ducerea și exacerbarea protestelor în afara instanțelor, pe scările acestora, prin acreditarea ideii că majoritatea judecătorilor/instanțelor iau parte la aceste forme de manifestare".

Semnatarii scrisorii susțin că manifestările magistraților nu trebuie să ducă în derizoriu demnitatea profesiei de judecător.