Congres ALDE, fără candidați anunțați la șefia partidului; Daniel Constantin vorbește de anularea fuziunii PC-PLR
Foto: www.evz.ro

Congres ALDE, fără candidați anunțați la șefia partidului; Daniel Constantin vorbește de anularea fuziunii PC-PLR

11 știri, 37

Congres ALDE, fără candidați anunțați la șefia partidului. Vineri și sâmbătă, la Palatul Parlamentului, cele 47 de filiale ale Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) se vor reuni pentru a-și alege o nouă conducere, unică, în cadrul congresului. Unul din copreședinții partidului, Daniel Constantin a contestat convocarea Congresului în instanță și vorbește despre o posibilă anulare a fuziunii dintre PC și PLR, care a dus la formarea ALDE.

Este al doilea Congres al ALDE, după cel de constituire a formațiunii prin fuziunea dintre Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC) din 19 iunie 2015, când Daniel Constantin și Călin Popescu-Tăriceanu au devenit copreședinți ai formațiunii.

În prima zi a congresului se votează modificările la statut și sâmbătă principalele două puncte pe ordinea de zi vor fi dezbaterea și adoptarea unor moțiuni și rezoluții în prima parte și, după aceea, votul pentru conducerea organismelor statutare. Anunțul a fost făcut la Senat, de copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

Interesant este că până în acest moment nu s-a anunțat nicio candidatură la șefia unică a partidului. Călin Popescu Tăriceanu a precizat că”așteaptă ultima clipă”.

Daniel Constantin dorește anularea fuziunii dintre PC și PLR

Este așteptată și o mișcare din partea copreședintelui ALDE Daniel Constantin, care anunța, recent, că fuziunea PC cu PLR a fost un eșe...

    Citește pe libertatea.ro