Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării se autosesizează în cazul declarațiilor rasiste ale primarului Iașiului, Mihai Chirica4Foto© gsp.ro

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării se autosesizează în cazul declarațiilor rasiste ale primarului Iașiului, Mihai Chirica

, 14 știri, 18 vizualizări

CNCD a reacționat vineri seara la declarațiile rasiste ale primarului Iașiului, Mihai Chirica, făcute în cadrul unui interviu pentru BZI. Președintele CNCD, Asztalos Csaba, a reacționat sec într-o postare pe Facebook: "Autosesizare".

„Resursa principală a unui stat care se dorește a fi longeviv este educația. Nu se investește în educație - putem spune «La revedere!».

Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez – că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi – și or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educație", afirmă senin, Chirica.