Consultant politic american: SRI, "succesor al Securității comuniste, joacă un rol important în conducerea procurorilor anticorupție"
Foto: www.antena3.ro

Consultant politic american: SRI, "succesor al Securității comuniste, joacă un rol important în conducerea procurorilor anticorupție"

5 știri, 17

David Clark, consultant politic american, susține, într-un raport prezentat în fața Comisiei pentru Securitate si Cooperare în Europa – US Comitetul Helsinki, că Serviciul Român de Informații (SRI), "succesor al Securității comuniste, joacă un rol important în conducerea procurorilor anticorupție", scrie Gandul.info.

Informațiile apar într-un raport prezentat Comisiei US Helsinki, prezentat pe 14 iunie la Washington.

"Serviciul Român de Informații (SRI), succesor al Securității comuniste, joacă un rol important și, în mare măsură, nedivulgat în conducerea procuraturilor anticorupție. (..) SRI efectuează în fiecare an 20 000 de interceptări telefonice în numele DNA, inițiază anchete DNA și, consideră că sistemul judiciar este un "câmp tactic" al operațiunilor. Aceste activități nu au fost examinate în mod adecvat, iar Guvernul a refuzat să răspundă solicitărilor organizațiilor care reprezintă judecătorii români de a investiga suspiciunile că SRI a infiltrat serviciile judiciare și de urmărire penală", susține Clark în raport.

De asemenea, David Clark susține că în repetate rânduri judecătorii au fost "ținte" pentru că nu au acționat în favoarea DNA.

    Citește pe antena3.ro