Contul lui Trump din China© libertatea.ro

Contul lui Trump din China

, 6 știri, 40 vizualizări

Președintele american Donald Trump are un cont într-o bancă din China, țară în care a încercat timp de câțiva ani să facă afaceri, pozând totodată în adversar veritabil al Chinei, spre deosebire, spune el, de rivalul democrat Joe Biden la alegerile din SUA, scrie New York Times (NYT).

Magnatul imobiliar a menținut biroul, pe care l-a deschis în China înainte de a fi ales la Casa Albă, pe toată durata mandatului prezidențial și a încercat un parteneriat cu o importantă firmă chineză controlată de stat, susține cotidianul. Președintele american și-a păstrat de asemenea un cont bancar în China, până acum necunoscut și controlat de una din companiile sale, Trump International Hotels Management, conform unei analize a declarațiilor sale fiscale, consultate de NYT.

Conform uneia dintre aceste declarații, compania a plătit în China taxe de 188.561 de dolari în perioada 2013-2015, când încerca să obțină acorduri de licență comercială. Avocatul grupului Trump, Alan Garten, a spus că această companie „a deschis un cont la o bancă chineză, care are birouri în SUA, pentru a-și plăti taxele”. „Niciun acord, tranzacție sau altă activitate comercială nu s-a concretizat și, din 2015, acest cont a rămas inactiv”, a afirmat el, citat de NYT.