Coreea de Nord anunță că suspendă testele nucleare și cu rachete. Reacția lui Donald Trump
Foto: stiri.tvr.ro

Coreea de Nord anunță că suspendă testele nucleare și cu rachete. Reacția lui Donald Trump

26 știri, 69

"Din 21 aprilie, Coreea de Nord va opri testele nucleare și lansarea de rachete balistice intercontinentale", a transmis KCNA.

Agenția oficială din Coreea de Nord a precizat și că va fi închis un poligon nuclear din nordul țării "pentru a garanta transparența suspendării testelor nucleare".

Toate cele 6 teste nucleare nord coreene au fost efectuate în poligonul Punggye-ri din provincia de nord-est, începând cu 2006.

Ultimul, cel mai puternic, a avut loc în septembrie anul trecut.

Decizia de înghețare a programului de înarmare nucleară și cu rachete a fost luată la o ședință plenară a Partidului Muncitorilor, cu o săptămâna înainte de întâlnirea lui Kim cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

După acest eveniment, urmează o întâlnire a liderului nord-coreean cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, la sfârșitul lui mai sau începutul lui iunie.

Trump a reacționat prin modalitatea sa predilectă, un mesaj pe rețeaua Twitter.

"Coreea de Nord a fost de acord să suspende toate Testele Nucleare și să închidă un poligon important de testare. Acestea sunt vești foarte bune pentru Coreea de Nord și pentru Lume - mare progres! Aștept cu nerăbdare Summitul nostru." (n. red.: majusculele sunt redate așa cum le-a folosit președintele).

Reacția ministrului japonez al Apărării, Itsunori Onodera, aflat în vizită la Washington, a fost mai puțin entuziastă decât a președintelui america...

    Citește pe stiri.tvr.ro