Corina Corbu va fi noul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție4Foto© cancan.ro

Corina Corbu va fi noul președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție

, 16 știri, 12 vizualizări

Cristina Tarcea NU vrea să mai conducă Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta nu a mai candidat pentru un nou mandat, deși actualul expiră în septembrie, iar luni, 1 iulie, a fost ultima zi în care putea să intre în cursă. Potrivit Realitatea TV, udecătoarea Corina Alina Corbu este singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Candidaturile pentru Instanța Supremă trebuiau depuse până la  1 iulie. Până în 17 iulie, CNSAS verifică dacă judecătorii care și-au  depus candidatura au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea și comunică rezultatul verificării. Din 18 iulie CSM poate dispune analizarea candidaturilor și numirea în funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Se pot înscrie la această procedură judecători din cadrul ICCJ care au funcționat la această instanță cel puțin doi ani și care nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani. Dosarele se depun la Secția pentru judecători a CSM.