Corina Crețu susține că România riscă să piardă finanțarea europeană pentru construirea spitalelor regionale© stirileprotv.ro

Corina Crețu susține că România riscă să piardă finanțarea europeană pentru construirea spitalelor regionale

, 6 știri, 27 vizualizări

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, critică din nou Guvernul legat de construirea spitalelor regionale, spunând că așteaptă de un an ca acesta să decidă în legătură cu finanțarea alocată pentru spitale. Ea spune că România riscă să piardă banii europeni, în condițiile în care în patru ani s-a reușit doar "stabilirea amplasamentelor și studiile de fezabilitate".

Crețu a declarat, marți, într-o o conferință de presă comună cu primarul sectorului 3, Robert Negoiță, că România riscă să piardă banii europeni pentru proiecte precum spitalele regionale.

"Dacă în patru ani de zile nu s-a reușit decât stabilirea amplasamentelor și studiile de fezabilitate, într-adevăr riscă să se piardă banii europeni, pentru că mai urmează licitațiile, construcția efectivă, lucruri care sunt greu de crezut că vor fi realizate în acest interval de timp. (...) Regulile europene arată că, dacă până în 2023, 90% din lucrările respective nu sunt făcute se dau toți banii înapoi, se pierd toți banii", a explicat Crețu.