Cornulețe și sărățele au fost atestate ca produse tradiționale în Iași2Foto© libertatea.ro

Cornulețe și sărățele au fost atestate ca produse tradiționale în Iași

, 4 știri, 33 vizualizări

Dosarul de atestare a celor două produse a fost depus de Aurelia Pănică, proprietara unei cofetării din Iași.

„Povestea a început de la aniversarea fetei noastre, la 3 ani. Am făcut atunci ca fiecare, un tort, prăjituri. Prietenii și rudele au apreciat gustul și au început să ne încurajeze să deschidem o afacere, după care la finalul lui 2017 am înființat firma, iar în 2018 am deschis primul laborator pe bază de comenzi. Ca orice lucru, este greu, dar cu multă muncă și dăruire reușești să ajungi unde îți propui", a declarat Aurelia Pănică.

Luni, la lansarea celor două produse de patiserie au participat și alți producători locali, care la rândul lor au obținut atestate de produse tradiționale. Unul dintre ei are trei astfel de documente pentru ceafă de porc afumată și coaptă, pastramă de porc coaptă și slăninuță afumată.