COTAR cere retragerea din dezbaterea publică a proiectului de OUG privind platformele de ridesharing© romaniatv.net

COTAR cere retragerea din dezbaterea publică a proiectului de OUG privind platformele de ridesharing

, 6 știri, 6 vizualizări

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) solicită retragerea proiectul de OUG privind reglementarea transportul alternativ cu mașină și șofer, justificând că adoptarea acestuia ar încălca legislația și Constituția României.

“Potrivit jurisprudentei CCR, Guvenul nu poate adopta o OUG substituindu-se legiutorului, prin preluarea unui proiect aflat în dezbateri parlamentare (decizia CCR 1567/18.11.2009-decizia 1431/3.11.2010). Curtea Constituțională a decis că angajarea unui proiect prin OUG este neconstituțională,același proiect fiind in dezbateri in comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor. Ocolirea procedurii de examinare și dezbatere a proiectului de lege și recurgerea la angajarea răspunderii prin OUG asupra acestui proiect nu își găsesc o motivare”, spun reprezentanții COTAR.

Aceștia susțin că există o hotărâre a Curții Europene de Justiție care specifică faptul că Uber face transport de persoane și nu ridesharing. “În urma acestei hotărâri, niciun stat membru UE nu este obligat să dea ordonnațe de urgență pentru susținerea acestor entități”.