COTAR solicită ANAF să verifice modul în care UBER încasează bani de la clienți
Foto: www.agerpres.ro

COTAR solicită ANAF să verifice modul în care UBER încasează bani de la clienți

6 știri, 9

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) solicită Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF) să verifice modul în care cei care fac transport de persoane în spatele aplicației UBER încasează bani de la clienți, se arată într-un comunicat COTAR.

"Suntem surprinși să constatăm că firma UBER își face publicitate cu anunțul introducerii plății cash pentru serviciile de transport persoane. Serviciul autointitulat de ride-sharing UBER - autointitulat pentru că ride-sharing nu există, din punct de vedere legal, în România - va introduce, începând de astăzi, un proiect pilot prin care o parte dintre clienții companiei vor avea posiblitatea de a plăti și cash cursele, primind, totodată, și posiblitatea de a primi curse gratuit, atunci când fac trecerea către card(...) Vrem să știm cum reușesc aceste firme să funcționeze și să încaseze bani fără autorizații și fără să respecte legile românești.

Vrem să înțelegem dacă se face lobby pentru ca aceste firme să fie protejate și cine sunt persoanele implicate în această activitate de lobby", se menționează în comunicat.

    Citește pe capital.ro