”Creatorul campului tactic”, trecut în rezervă
Foto: www.romaniatv.net

”Creatorul campului tactic”, trecut în rezervă

26 știri, 35

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a spus, marți că generalul Serviciului Român de Informații Dumitru Dumbravă a fost trecut în rezervă.

„Generalul Dumitru Dumbrava, creatorul campului tactic si unul din cei mai importanti pioni ai statului paralel, tocmai a fost trecut in rezerva. Conducerea SRI mai face un pas important pentru democratizarea serviciului. Eforturile tuturor celor ce au iesit sa lupte public cu abuzurile incep sa dea roade”, a scris fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, pe blogul Romania30.ro.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, nu a putut fi contactat pentru o confirmare din partea instituției, potrivit mediafax.ro.

Într-un interviu acordat în aprilie 2015, pentru juridice.ro, Dumitru Dumbravă lăsa de înțeles că instanțele constituie ”câmp tactic” pentru SRI și afirma că Serviciul urmărește unele dosare până la soluționarea lor definitivă, aserțiuni care au provocat proteste din partea mai multor asociații ale magistraților. ”Dacă în urmă cu câțiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanței prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menținem interesul/atenția până la soluționarea definitivă a fiecărei cauze”, declarat Dumbravă în interviul menționat.

...

    Citește pe cotidianul.ro