Cristian Popescu "Piedone", condamnat. Nu va ajunge la închisoare
Foto: www.puterea.ro

Cristian Popescu "Piedone", condamnat. Nu va ajunge la închisoare

5 știri, 41

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu - Piedone a fost condamnat definitiv la un an de închisoare, însă nu va ajunge în spatele gratiilor, pentru că judecătorii au decis să amâne aplicarea pedepsei vreme de 2 ani.

Piedone a fost găsit vinovat că și-a folosit funcția de edil pentru a avantaja firmele fiilor săi, dar în cazul în care va respecta restricțiile impuse, va scăpa definitiv de executarea pedepsei.

Pe durata perioadei de supraveghere, fostul primar trebuie să respecte, printre altele, următoarele măsuri: să se prezinte la vizitele regulate în fața polițiștilor de la probațiuni, să anunțe dacă-și schimbă domiciliul sau dacă pleacă în deplasări mai lungi de cinci zile. De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, Piedone nu are voie să exercite funcția de primar.

Fostul primar fusese trimis în judecată pentru că a dat personal avizele și autorizațiile firmelor patronate de cei doi fii ai săi. Decizia Curții de Apel este definitivă, însă, la cererea lui Popescu Piedone, dosarul va ajunge și la Curtea Constituțională, unde fostul edil speră să demonstreze că articolul din Codul Penal privind conflictul de interese nu ar fi constituțional.

Cele trei procese privind incendiul din clubul Colectiv vor fi judecate împreună, după ce magistrații Tribunalului București au decis, luni, 15 ianuarie, ca dosarul în care sunt judecați pompierii Antonina Radu și George ...

    Citește pe dcnews.ro