CTP: Guvernul face o combinageală de colțul mesei. Anticipatele, o măsură de bun simț în Constituție, folosită acum de nesimțiți3Foto© libertatea.ro

CTP: Guvernul face o combinageală de colțul mesei. Anticipatele, o măsură de bun simț în Constituție, folosită acum de nesimțiți

, 4 știri, 15 vizualizări

Guvernul Orban ar fi trebuit să se ocupe mai mult de guvernare și mai puțin de încercarea de a declanșa alegerile anticipate, este de părere gazetarul Cristian Tudor Popescu.

„Alegerile anticipate sunt gândite, după părerea mea, corect în această Constituție. Sunt gândite ca ultimă soluție. Când pică un guvern și când din pricina unei instabilități parlamentare și unui dezechilibru de forțe, nu se poate numi un prim-ministru care să reziste, care să fie aprobat în Parlament (...).

Dar această prevedere din Constituție este țintită să rezolve această situație: «Dom’le am propus un prim ministru, nu ne-am înteles. L-am propus și pe al doilea, ce facem? Mergem și propunem la infinit? Nu! După al doilea dizolvăm Parlamentul, dacă dorește președintele și mergem la alegeri anticipate»“, a comentat CTP în emisiunea „Cap limpede“ de la Digi 24.