Cum arată fiscalitatea imaginată de Cabinetul Cîțu2Foto© money.ro

Cum arată fiscalitatea imaginată de Cabinetul Cîțu

, 6 știri, 51 vizualizări

Coaliția nu va majora sau introduce noi impozite și taxe, deși România are una dintre cele mai reduse ponderi ale veniturilor fiscale în PIB din Uniunea Europeană, iar în etapa actuală, principalul efort va fi făcut pentru îmbunătățirea colectării veniturilor, conform Programului de guvernare depus miercuri dimineața la Parlament de premierul desemnat, Florin Cîțu.

"România are una dintre cele mai reduse ponderi ale veniturilor fiscale în PIB din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, Coaliția nu va majora sau introduce noi impozite și taxe.

În etapa actuală, principalul efort va fi făcut pentru îmbunătățirea colectării veniturilor, prin eliminarea distorsiunilor și lacunelor ce permit minimizarea poverii fiscale, asigurându-se corectitudinea și echitatea în sistem; simplificarea regulilor și debirocratizare, pentru a facilita conformarea voluntară și administrarea fiscală, implementarea unui sistem fiscal mai corect, mai eficient, mai simplu și mai transparent, ce va sprijini activitățile economice", se spune în document, scrie Agerpres.