Cum explică președintele Ecuadorului decizia de a-i retrage azilul lui Julian Assange5Foto© stirileprotv.ro

Cum explică președintele Ecuadorului decizia de a-i retrage azilul lui Julian Assange

, 9 știri, 10 vizualizări

Presedintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a declarat ca decizia de retragere a azilului politic in cazul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a fost luata deoarece acesta a incercat sa infiinteze un „centru de spionaj” in cadrul Ambasadei Ecuadorului la Londra, potrivit France 24.

„Este regretabil ca, de pe teritoriul nostru si cu permisiunea fostului Guvern, Ambasada noastra de la Londra a fost folosita pentru ingerinte in politicile altor state”, a declarat Moreno. „Casa noastra nu poate deveni un centru de spionaj, nu putem permite asa ceva. Decizia noastra nu a fost una arbitrara, ci s-a bazat pe legislatia internationala”, a adaugat Moreno.

Presedintele Ecuadorului a transmis recent ca i-a retas dreptul de azil politic lui Julian Assange deoarece acesta ar fi incalcat in mod repetat mai multe conventii internationale. Assange traia de sapte ani in incinta ambasadei si a fost arestat de catre autoritatile britanice joi. Reprezentantii grupului WikiLeaks au transmis ca Assange a fost victima unei operatiuni sofisticate de spionaj in perioada in care a stat in ambasada Ecuadorului.