Cum se folosesc Rusia și China de criza COVID-19 pentru a spiona cibernetic România4Foto© euractiv.ro

Cum se folosesc Rusia și China de criza COVID-19 pentru a spiona cibernetic România

, 4 știri, 29 vizualizări

Directorul Centrului CYBERINT a precizat, într-un interviu la Digi24, că sunt în derulare investigații „privind operațiuni ale unor state ostile României pe instituții fundamentale din Guvern".

"Au fost și atacuri și operațiuni (în perioada pandemiei). Discutăm despre spionaj cibernetic și acolo sunt investigații și mai curente și mai vechi, care sunt încă în derulare privind operațiuni ale unor state ostile României pe instituții fundamentale din Guvernul României. În felul ăsta le și dăm un mesaj că i-am găsit, că știm ce fac" a spus Anton Rog.

Șeful CYBERINT a explicat metodele folosite de spioni, spunând că aceștia se folosesc de interesul oamenilor pentru informații legate de Covid: „La începutul crizei nu aveam date foarte clare despre virus, cum se răspândește, cum să ne protejăm de el, și atunci atacatorii cibernetici au utilizat ingineria socială, trimit niște e-mail-uri țintite către anumiți angajați din statul român în care au folosit mesaje cum să te protejezi de Covid, dacă vrei să știi câți noi infectați de Covid sunt în țară fă click pe linkul ăsta.