Cum sunt afectate de epidemia de coronavirus pensiile din Pilonul II din România© rfi.ro

Cum sunt afectate de epidemia de coronavirus pensiile din Pilonul II din România

, 9 știri, 35 vizualizări

Reprezentanții NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România, spun că aceasta este o formă de economisire pentru pensie care are la bază o strategie investițională pe termen lung și cu o performanță care este menținută dincolo de situații neobișnuite cum este cea prin care trecem acum.

„Pilonul II este o soluție de economisire pe termen lung, prin care oamenii beneficiază de o sursă suplimentară de venit la pensie, în completarea pensiei publice. Banii sunt investiți timp de zeci de ani, pe durata de viață activă a participanților. Deși în acest interval pot apărea fluctuații de valoare cauzate de ciclurile economice, este indicat ca performanța fondurilor să fie privită pe perioade lungi, dincolo de situații atipice cum este, în prezent, pandemia de Covid-19”, spun reprezentanții NN Pensii într-un comunicat de presă.

Astfel, reprezentanții companiei spun că NN Pensii investește prudent, în limitele prevăzute de lege, pentru o evoluție sustenabilă a valorii conturilor, deși uneori pot apărea fluctuații temporare.