Curtea Constituțională a dat undă verde transferului terenului de 46 hectare de la Romexpo din proprietatea statului către Camera de Comerț© puterea.ro

Curtea Constituțională a dat undă verde transferului terenului de 46 hectare de la Romexpo din proprietatea statului către Camera de Comerț

, 8 știri, 57 vizualizări

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea USR și UDMR asupra legii prin care o suprafață de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului în cea a Camerei de Comerț și Industrie a României pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar, au precizat , surse din CCR, pentru Agerpres. Judecătorii constituționali au amânat în mai multe rânduri pronunțarea deciziei în acest caz. USR anunța în septembrie anul trecut că, alături de UDMR, a depus o sesizare de neconstituționalitate în cazul acestei propuneri legislative.

„În Camera decizională, Camera Deputaților, propunerea legislativă a fost modificată substanțial, ceea ce a condus la o configurație diferită față de textul adoptat de Senat și de finalitatea urmărită de inițiator”, explicau semnatarii sesizării.

În opinia USR, nu se respectă nici art. 1 alin. (3) și (5) din Constituție ca urmare a lipsei de claritate a legii. Redactarea propunerii legislative, în forma adoptată de Parlament, configurează un regim juridic „confuz” al naturii juridice/regimului juridic al transmiterii proprietății gratuite asupra imobilelor vizate, se explica în sesizare.