Curtea Constituțională, pichetată de Blocul Național Sindical. Peste un milion de salariați au fost afectați© romanialibera.ro

Curtea Constituțională, pichetată de Blocul Național Sindical. Peste un milion de salariați au fost afectați

, 8 știri, 16 vizualizări

Sindicaliștii Blocului Național Sindical anunță că, miercuri și joi, vor picheta Curtea Constituțională de unde așteaptă soluții la problema contribuțiilor sociale din OUG 79/2017, actul normativ fiind vizat de 19 dosare. ”Un subiect atât de important nu poate să aștepte la nesfârșit o soluție de constituționalitate”, au transmis sindicaliștii care cer implicarea președintelui Klaus Iohannis, a Guvernului, a Avocatului Poporului și a Parlamentului în rezolvarea problemei.

BNS a anunțat, printr-un comunicat de presă, că va picheta principala cale de acces a judecătorilor Curții Constituționale a României, în datele de 4 și 5 decembrie 2019, între orele 9,00-12,00.

”Prin acest protest vrem să atragem atenția președintelui Curții Constituționale, dar și a celorlalți membri ai Curții asupra faptului că, în intervalul noiembrie 2018-august 2019, au fost înregistrate la Curte 19 dosare care vizează în integralitate sau parțial prevederi ale Titlul V, din OUG 79/2017. Peste 1 milion de salariați au fost afectați în drepturile lor individuale garantate de Constituția României în cursul anului 2018”, au transmis sindicaliștii.