Curtea Supremă a admis recursul formulat de Rudel Obreja împotriva condamnării din dosarul Gala Bute
Foto: jurnalul.ro

Curtea Supremă a admis recursul formulat de Rudel Obreja împotriva condamnării din dosarul Gala Bute

7 știri, 6

Magistrații de la Curtea Supremă au admis recursul formulat luni de apărătorul lui Rudel Obreja împotriva condamnării recent pronunțate în dosarul Gala Bute.

Concret, apărătorul lui Rudel Obreja a invocat, în ședința de luni de la instanța supremă, două excepții de neconstituționalitate ce vizează articole de lege privind efectuarea unei expertize în cadrul unui proces penal, respectiv compunerea completului de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Art. 172 din Codul de procedură penală, privește dispunerea efectuării expertizei sau a constatării, iar punctele asupra cărora a fost ridicată obiecția de neconstituționalitate susțin: (9) Când există pericol de dispariție a unor mijloace de probă sau de schimbare a unor situații de fapt ori este necesară lămurirea urgentă a unor fapte sau împrejurări ale cauzei, organul de urmărire penală poate dispune prin ordonanță efectuarea unei constatări; (10) Constatarea este efectuată de către un specialist care funcționează în cadrul organelor judiciare sau din afara acestora și (12) După finalizarea raportului de constatare, când organul judiciar apreciază că este necesară opinia unui expert sau când concluziile raportului de constatare sunt contestate, se dispune efectuarea unei expertize.

Magistrații Curții Supreme au respins tot luni o altă cerere de sesizare a Curții Constituționale formulată de Obreja. „Resp...

    Citește pe adevarul.ro