Dacă în clase se păstrează distanțarea, e o idee bună ca elevii să nu poarte masca, îți spune medicul infecționist Valentin Gheorghiță4Foto© antena3.ro

Dacă în clase se păstrează distanțarea, e o idee bună ca elevii să nu poarte masca, îți spune medicul infecționist Valentin Gheorghiță

, 11 știri, 100 vizualizări

Medicul infecționist Valentin Gheorghiță îți spune că purtatul măștii doar în recreație, nu și în timpul pe care copiii îl petrec în clasă, ar fi o decizie bună, însă numai dacă se respectă anumite condiții. Băncile elevilor să fie așezate la distanță de un metru și să existe acei pereți de plexiglas care să îi protejeze.

Să nu uităm nici de dezinfectarea mâinilor la fiecare intrare în sala de clasă. Aceste recomandări, în legătură cu purtarea măștilor la școală, vin chiar de la oficialii din Institutul de Sănătate Publică. Simona Pârvu, directorul Institutului, spune că acestea au fost trimise deja Ministerului Sănătății.

Valentin Gheorghiță, medic primar Boli Infecțioase: În timpul orelor dacă se menține acestă distanțare fizică, adică fiecare în banca lui, cred că se poate desfășura o activitate normală cu un risc foarte mic de transmitere a infecției de la o persoană la alta. Masca poate fi purtată până la patru ore sau până la momentul în care devine umezită. Toate particulele virale care sunt reținute la nivelul măștii, în momentul în care este umezită, favorizează pasajul lor prin această mască și atunci nu mai are rolul pe care îl așteptăm.