Dacian Cioloș a anunțat când va fi lansat partidul "Mișcarea România Împreună"
Foto: adevarul.ro

Dacian Cioloș a anunțat când va fi lansat partidul "Mișcarea România Împreună"

6 știri, 49

Dacian Cioloș a fost întrebat, marți, la o dezbatere publică organizată la Alba Iulia de Platforma România 100, despre viitorul partid și dacă este pregătit ”să se bată cu ceilalți”, fostul premier răspunzând că nu vizează acest lucru, ci vrea să se lupte ”pentru ceva”, deoarece nu vrea să ia ”votanții unor partide”.

”Vreau să atrag cât mai mulți din oamenii care nu au ieșit la vot pentru că nu au avut, spun ei, alternativă, să vină și să se implice”, a spus Cioloș. Acesta a completat că ceea ce face acum alături de mișcarea civică România 100 este pentru a convinge oamenii că pot fi o alternativă. ”În primul rând, tot ceea ce facem în platformă ar trebui, dacă chiar vizăm pe oamenii pe care vrem să-i vizăm, să aibă un impact și asupra proiectului politic și dacă nu are impact asupra proiectului politic înseamnă că m-am implicat degeaba și o să-i las pe alții care sunt mai buni decât mine să facă”, a spus Cioloș.

Fostul premier a mai precizat că Platforma România 100, pe care o conduce, rămâne o mișcare civică. ”Legea spune că un partid există în momentul în care el este recunoscut juridic, e înregistrat juridic. De asta, când am anunțat intenția de a înființa partidul nu am lansat partidul pentru că nu aveam cum să lansăm ceva ce nu există. Am anunțat că am depus documentele de înregistrare ale partidului.

Asta durează o perioadă, așa e gândită procedura și trebuie să respe...

    Citește pe adevarul.ro