Daea: Vrem sa lucram cu vietnamezii la vaccinul impotriva pestei1Video© agerpres.ro

Daea: Vrem sa lucram cu vietnamezii la vaccinul impotriva pestei

, 4 știri, 19 vizualizări

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat luni că intenționează să trimită în Vietnam câțiva cercetători români ''foarte bine pregătiți'' să colaboreze la realizarea unui vaccin împotriva pestei porcine africane, în condițiile în care în această țară a fost testat cu succes un astfel de vaccin.

"Mă preocupă foarte mult acest lucru, motiv pentru care chiar astăzi (luni, n.r.) am dat drumul la o scrisoare către ministrul (Agriculturii n.r.) din Vietnam să îl rog să intrăm cu câțiva cercetători din România, foarte bine pregătiți, să meargă la grupa de cercetători din Vietnam să colaboreze și să putem ajunge să realizăm (un vaccin n.r.).

Sunt convins că acest lucru va fi posibil, pentru că pe data de 15 aprilie noi am încheiat un memorandum, atât ANSVSA cât și MADR, cu Ministerul Agriculturii din Vietnam și pe această direcție științifică de colaborare să putem ajunge să lucrăm împreună pentru a ajunge cât mai repede în posesia acestui vaccin. Este extrem de important, dacă vreți este tema zilei și a nopții.