Dan Barna, după consultările de la Cotroceni: domnule Iohannis, să nu mai gândim pe azi, pe mâine15Foto© libertatea.ro

Dan Barna, după consultările de la Cotroceni: domnule Iohannis, să nu mai gândim pe azi, pe mâine

, 49 știri, 19 vizualizări

Într-o postare pe Facebook pe care Dan Barna a publicat-o după ieșirea de la consultările cu președintele Klaus Iohannis, liderul USR argumentează că nu este oportună amânarea discuției despre anticipate până după alegerile prezidențiale, așa cum dorește șeful statului.

”Domnule Iohannis, haideți să nu mai gândim de azi pe mâine. Care e alternativa la anticipate? Să puneți acum un guvern slab, fără susținere parlamentară, aflat în permanență la mâna PSD și a celorlalte partide pesediste din Parlament, conduse de Ponta și Tăriceanu, partide care împreună au majoritatea în Legislativ. Un astfel de guvern nu va putea să facă reformele de care România are nevoie și ne trezim, la fel ca în 2016, că după un an de zile se întoarce PSD pe cai mari la guvernare”, argumentează Dan Barna.

El crede că ar trebui profitat de momentul de slăbiciune prin care ar trece social-democrații în această perioadă. ”Haideți mai bine să facem anticipate acum, cât PSD este slab. Să mergem acum în fața oamenilor și să câștigăm o majoritate solidă în Parlament. Vă garantez că dacă facem alegeri acum, PSD nu va mai reveni la guvernare pentru 10 ani de-acum înainte”, susține liderul USR.